S páčidlem na kola

Přidáno: 16.03.2008 v 16.43

Na dnešní noc jsem se moc nevyspal. Co se stalo? Včera (15.03.) někdy mezi 17.-19. hodinou byla v našem kurníku škodná. Abych byl přesný, nebyl to kurník - ale kolárna a nebyla to škodná zvířecího původu - ale prach obyčejný zloděj.

Přes hlavní vchodové dveře se u nás bohužel není obtížné dostat. Věčně jsou otevřené nebo dokonce ostatní obyvatelé tohoto paneláku dovnitř vpustí cizího člověka. Další dveře jsou už hodně straré a mají velké vůle. Vzhledem k tomu, že se nezamykají a jsou tedy jen zaklapnuty na kouli, tak to také není problém. Poslední třetí dveře jsou bohužel již také staré (jako celý panelák). Lupič si nejdříve páčidlem udělal ve spodní části dveří otvor, kterým šlo zkontrolovat zda v dané místnosti jsou opravdu kola. Když je u nás viděl, vypáčil dveře a již byl vevnitř.

Kolárnu máme společně se sousedy. Ti ale mají pouze stará kola tzv. "plečky". Naše rodina má kola už o poznání lepší, ale máme je všichni raději zamčeny. Já dokonce velice kvalitním zámkem značky Burg Wächter. Zloděj tedy odešel s prázdnou. Bohužel jsem se obával, že by se mohl večer vrátit a lup dokončit. Dokončit v době, kdy mu byl průchod skrze dveře ulehčen. Naštěstí se nevrátil - alespoň zatím.

obrázek: Ukázka páčidlem vytvořeného otvoru

Když jsme se o problému bavili s naším sousedem, zjistili jsme, že má možnost opravit rám dveří pomocí svářečky. Domluvili jsme se tedy a dnes ráno rám dveří opravil navařením ocelového plátu.

obrázek: Oprava rámu dveří navařením ocelového plátu

Dále byla ještě uspořádána schůze našeho vchodu, kde se domluvilo, že se od teď budou veškeré dveře zavírat po celý den. Tak uvidím, jak dlouho nám to vydrží, ale bohužel tomu moc šancí nedávám.

Komentáře

  1. Blassen

    "Když jsme se o problému bavili s naším soudem"
    Asi tam mělo být sousedem ?!?

    22.07.2008 v 12.44
  2. odik

    [1] Díky, opraveno.

    03.08.2008 v 08.46

Nový komentář

 

 

 

 

Pravidla

  • Tučně * označené položky je nutné vyplnit.
    E-mail nebude zveřejněn.
  • Pište prosím slušně a k věci. Pokud můžete, používejte diakritiku.
  • HTML formátování není podporováno.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [4].

 

Navigace

Kategorie článků

Nejzajímavější články


Tento kód slouží k testování robotů vykrádajících obsah těchto stránek