Podání daňového přiznání k DPFO

Přidáno: 17.03.2008 v 18.05

Stejně jako v předchozích letech i v tomto roce se již nachýlil čas a máme zde ono obávané stresující období. Stresující pro všechny fyzické osoby, které podnikají. Ano, tušíte správně. Blíží se čas podání daňového Přiznání k dani z příjmů fyzických osob (DPFO) za rok 2007.

Jako vždy i tentokrát jsem vyplnění formuláře odkládal a odkládal. A to i přesto, že se mi podklady do rukou dostaly v dostatečném předstihu. Teď se mi čas již velice krátí a já si musím mezi spoustou věcí na vyřízení udělat volno. Pravdou je, že v předchozích obdobích jsem přiznání podával opravdu na poslední chvíli. S tím souviselo také vystání celkem dlouhých front. Proto se teď snažím si s vyplněním pospíšit a budu doufat v malé návaly lidí, jelikož deadline máme až (už) 31. března 2008.

Proběhl jsem tedy pokojík a posbíral potřebné papíry tj. loňské a aktuální (vzor č. 14) přiznání k dani z příjmů fyzických osob, potvrzení o studiu, potvrzení o pojistném zaplaceném poplatníkem na soukromé životní pojištění a potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti a z funkčních prožitků. Jako vždy jsem také zapnul server business.center.cz, ze kterého si pro jistotu stahuji šablonu pro přiznání k dani z příjmů fyzických osob a občas dohledávám zákony. K mému štěstí se od loňska část formuláře důležitá pro mě nezměnila, a tak mi stačí jen vyplnit stejné kolonky - samozřejmě s vyššími částkami 8-). Oproti loňskému roku navíc uplatňuji odpočet zaplaceného pojistného od základu daně dle ustanovení § 15 odst. 6.

Po chvíli trápení s psaním hůlkovým písmem tak, aby to bylo k přečtení si již jen podle šablony a loňského přiznání překontroluji všechny kolonky. Několikrát zkontroluji číslo účtu (dokud se neobjeví penízky na účtě se neustále sám sebe ptám, jestli to číslo bylo opravdu správné). Teď již jen přiznání ukládám do desek a při nejbližší cestě na finanční úřad v Hradci Králové ho odevzdám a mám zase do příštího roku klid :o).

Komentáře

  1. odik

    Ačkoliv jsem vyplňoval vše podle instrukcí, stejně jsem měl odpočet za soukromé životní pojištění špatně :( ... naštěstí paní za přepážkou byla ochotná a pomohla mi to opravit :o)

    27.03.2008 v 17.58

Nový komentář

 

 

 

 

Pravidla

  • Tučně * označené položky je nutné vyplnit.
    E-mail nebude zveřejněn.
  • Pište prosím slušně a k věci. Pokud můžete, používejte diakritiku.
  • HTML formátování není podporováno.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [4].

 

Navigace

Kategorie článků

Nejzajímavější články


Tento kód slouží k testování robotů vykrádajících obsah těchto stránek