Nedělejte věci napůl!

Přidáno: 09.07.2008 v 20.53

Reklama a propagace daného výrobku či služby (dále jen výrobek) je velice složitý proces. Nezáleží jestli chceme propagovat prodej určitého výrobku v obchodě nebo jestli chceme prezentovat firmu na internetu. Reklama je důležitá, vede ale pouze k prvnímu setkání s daným výrobkem. Pokud chceme, aby se k nám zákazník vracel, musíme ho něčím zajímavým nadchnout. Musíme do výrobku přidat něco zvláštního, něco co konkurence nemá, něco co je originální a zákazníka zaujme. Musíme ale daný nápad dovést do úplného konce.

Vezměte si takový toaletní papír. Pomiňte samotný obal i reklamy, ve kterých je malé štěňátko zamotáno v toaletním papíře. Co na onom samotném produktu vymyslíte nového? Změna barvy to nebude. Ani přidání 5. vrstvy papíru se speciální vůní nebude ten správný originální nápad. Bohužel, i zajímavý potisk byl již vymyšlen.

Myslíte že již nic jiného nejde? Omyl! I dnes jsem domotával poslední záchranné obdélníčky z ruličky toaletního papíru. A právě na konci mě čekalo něco, co jsem nečekal (nebojte, nebyl to nedostatek obdélníčků). Jednalo se o potisk samotné ruličky nápisem „Dokup si mně!“. Myslím, že se nejedná o žádný finančně náročný proces, pravda nebylo to ani nic extra, ale bylo to něco nového zajímavého. Důvod, proč v dané cenové skupině o stejné kvalitě, vybrat právě tento výrobek.

obrázek: Rulička toaletního papíru s nápisem „Dokup si mně!“

Dojem z tohoto zajímavého počinu mi ale zkazila hrubka, kterou jsem při obdivování našel. Český jazyk, ač můj mateřský, mi v psané podobě dělá problémy. Na hodinách českého jazyka konstatovala PaeDr. Barborková Jana, že na veškeré psané dokumenty budu potřebovat sekretářku, která je opraví. Jedno z mála pravidel, které ale ovládám, je psaní a mně (místo určování pádů používám pomůcku nahrazením: či tebe = , tobě = mně). A právě v tomto zájmenu je chyba.

Je tedy „hezké“, že onen nápis je v dalších dvou jazykových mutacích, pokud si ale libovolná firma nedokáže sehnat a zaplatit odpovídající korekturu textů, vyhodí zbytečně docela zajímavý nápad, který mohl mít úspěch.

Komentáře

  1. ziggy

    fakt good .docela mi to pomohlo dikec.

    09.10.2008 v 09.35
  2. repenitka

    Snažila jsem se těmto slovům vyhýbat,nebo jsem si pomáhala pády.Děkuji moc za tuto pomůcku.Přeji hezké vánoce apříjemný rok 2009.
    repenitka

    06.12.2008 v 20.26
  3. honza

    zajímavé,,, nicméně odhaduju 70 procent lidí stejnak neví jak je to správně:))))))))))

    21.03.2009 v 15.24

Nový komentář

 

 

 

 

Pravidla

  • Tučně * označené položky je nutné vyplnit.
    E-mail nebude zveřejněn.
  • Pište prosím slušně a k věci. Pokud můžete, používejte diakritiku.
  • HTML formátování není podporováno.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [4].

 

Navigace

Kategorie článků

Nejzajímavější články


Tento kód slouží k testování robotů vykrádajících obsah těchto stránek