Mé golfové začátky

Přidáno: 09.05.2008 v 19.41

Kdo mě zná osobně nebo si tady alespoň přečetl těch pár řádků o mně, tak ví, že jsem osoba „závislá“ na sportu. Není snad žádný sport, který bych odmítl, a to i když některé nepatří k mým oblíbeným. Existuje i skupina sportů, které mě k sobě lákají neuvěřitelnou silou, ale zatím to prostě nevyšlo. Jsou to takové mé nesplněné sny. A k takovým snům patřil donedávna i golf.

Popravdě sám ani nevím, proč mě vždy tak přitahoval. Možná to bylo americkými filmy, kde se vedení nadnárodních podniků scházelo na pečlivě udržovaných zatravněných hřištích při partičce golfu. Možná je to tím, že mám radši jiné sporty než je fotbal apod., které chce hrát skoro každý. Možná mi prostě tenhle sport jen „padl“ do oka. Jisté je jedině to, že hrát golf byl můj sen. Ačkoliv mě golf lákal velice dlouhou dobu, mé jediné informace byly, že bez Zelené karty mě tam nejspíš nepustí, že je to drahé a že je nutné „golfové“ oblečení.

Nedávno jsem se při procházení našeho školního fóra dostal i do vlákna, kde se řešil golf. Po shlédnutí pár posledních příspěvků jsem zjistil, že se jedná o nedávno vybudované golfové hřiště, které mi leží skoro hned „za barákem“. Stále to bylo ale jen příjemné snění a vzpomínání na golfové turnaje, které jsem sledoval v televizi. Když se ale následující den objevil příspěvek s cenou (po slevě na studentskou kartu ISIC), za kterou je možné si přijít zahrát, bylo vše jasné. Zjistil jsem pár potřebných informací a napsal kamarádce. Ta se toho bez váhání chytla a ještě ten den jsme vyrazili. Při vstupu nám vystavili kartičku pro další návštěvy, půjčili železo 7 na grafitovém shaftu a prvních 50 tréninkových míčků.

Přiznávám, že jsem se dříve obával, že mě to na Driving range nebude bavit a chtěl jsem hrát jedině na hřišti s jamkami. Teď ale chodím sám dobrovolně na driving, protože se chci naučit správně, dobře a kvalitně odpalovat.

Jak můžete vidět na videu, je opravdu co zlepšovat:

No a taky mě to vyjde levněji :o). Až ale získám určitou jistotu hry a zvládnu veškerá pravidla, zajisté využiji akademie, která dovoluje hrát na tomto hřišti zájemcům o golf a to i bez Zelené karty.

Závěrem snad již jen fotečku mého usilovného snažení.

obrázek: Cvičný odpal na Driving range

I tady jsou vidět chyby, ale stále se učím :o)

Nový komentář

 

 

 

 

Pravidla

  • Tučně * označené položky je nutné vyplnit.
    E-mail nebude zveřejněn.
  • Pište prosím slušně a k věci. Pokud můžete, používejte diakritiku.
  • HTML formátování není podporováno.
  • Na předchozí komentáře odkazujte zápisem [4].

 

Navigace

Kategorie článků

Nejzajímavější články


Tento kód slouží k testování robotů vykrádajících obsah těchto stránek